22-03-08

Geen handje om vast te houden.

Ik ga van 1 tot en met 4 april op vriendenbezoek in Engeland. Ik kijk er ongelofelijk naar uit! Maar ik zal voor de eerste keer alleen op een vliegtuig zitten. Op zich natuurlijk geen probleem. Ik ben oud en wijs genoeg. Ik vind het zelfs een beetje stoer van mezelf dat ik de trip in mijn eentje ga ondernemen. Maar ik ben bang in vliegtuigen. Heel bang!

Vliegangst staat vrij hoog genoteerd op mijn angstenlijst. Normaal heb ik altijd wel een bekend handje naast mij zitten dat ik kan vastknijpen maar nu niet. Ik denk niet dat wild vreemde passagiers het zouden appreciëren dat er een klam handje hun hand fijn knijpt. Het is gelukkig maar een korte vlucht. Ongeveer anderhalf uur. Dus dat is niet lang dat ik bang moet zijn om neer te storten.

Er staat als eerste een bezoek gepland aan de...supermarkt. Ik vind dat geweldig om in het buitenland in een supermarkt rond te dwalen. Om te zien wat soorten, chips, snoep, chocolade, drankjes, yoghurtjes etc...ze op een ander hebben. Als ik met de auto op vakantie ga dan vind ik die winkeltjes aan tankstations langs de autostrade zo fijn om in rond te snuiten. Ik vind dat zalig om nieuwe (eetbare) dingetjes te ontdekken. Als er reclame gemaakt wordt voor een nieuw drankje of nieuwe smaakje van pudding dan ben ik er als de kippen bij om dat te kopen en te testen. Ik ben dan ook een dankbaar en gewillig slachtoffer voor de reclamemakers!

Als werkzoekende is het financieelgewijs niet het moment om mij dit soort "uitspattingen" te veroorloven. Maar het zal me goed doen om er even tussenuit te zijn. Mijn zinnen te verzetten van al die farcen die ik met mijn geliefde interimkantoren heb meegemaakt. En mijn batterij wat op te laden om bij terugkomst met het nodige enthousiasme terug te gaan solliciteren.

Ik vlieg met een lage-kost maatschappij. Ik heb mijn ticket geboekt via hun website. De tickets worden low cost aangeboden dat is waar. Maar met elke muisklik die ik deed om mijn vlucht vast te leggen, stegen de kosten en kwamen er tal van taxen en andere kosten bij. Zo begon ik met een vlucht van 75 euro die met mijn laatste muisklik was op gelopen tot 206 euro. Oeps. Misleidend? Ik vond alvast van wel.

15:46 Gepost door Ann in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: engeland, supermarkten, low cost |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.