01-05-08

Gepimpte kerken

Ik heb deze week een paar kerken bezocht. Ik ben de culturele toer op gegaan. Het waren gelukkig geen standaardkerken. Het waren "gepimpte' kerken in het hartje van Maastricht.

De eerste die ik bezocht, was de Kruisherenkerk. Dit is een kerk die omgebouwd is tot mega chic 5 sterrenhotel. De prijs van een standaardkamer bedraagt 105 euro per persoon per nacht. Dat is momenteel 100 euro boven mijn budget. Desondanks hebben we ons daar wel in de lounge neer gevleid alsof we daar de "habitués" waren. We hebben ons op tas koffie getrakteerd. (Enfin ik heb me laten trakteren...) Die koffie was gelukkig betaalbaar: 2.50 euro inclusief veel koekjes. En dat kader was gewoon onbetaalbaar! Als ik mijn rijk lief aan de haak heb geslaan dan weet ik alvast waar ik op weekend wil! :o) 

De volgende kerk die we hebben aangedaan, bevond zich ook in het centrum van Maastricht. Deze Dominicanenkerk doet nu dienst als boekenwinkel. Achterin de kerk is er een koffiehoek waar je je onmiddellijk kan installeren met je nieuwe boek en een tas koffie. Volgens de Britse krant The Guardian zou dit zelfs de mooiste boekhandel ter wereld zijn. Dat wil ik inderdaad geloven!

Als alle kerken een bestemming zouden krijgen als hotel/café/restaurant of toffe winkel dan zou het ongetwijfeld niet zo lamentabel gesteld zijn met het kerkbezoek. En dan zou je mij er ongetwijfeld wekelijks vinden!

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=QM1...

http://www.designhotels.com/hotels/europe/thenetherlands/...

18:34 Gepost door Ann in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: maastricht, hippe kerken |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.