08-05-08

Flipkip

Ik ben blij dat mijn eerste week er al bijna op zit. Het is alvast heel goed meegevallen maar die eerste weken zijn en blijven toch ietwat vervelend. Deze week is omgevlogen. Ik heb zoveel informatie over mij heen gekregen waarvan ik hoop dat ik het onbewust in mijn korte én lange termijn geheugen heb opgeslaan.

Als ik een tussentijdse balans opmaak dan kan ik vaststellen dat die voorzichtig positief is. De collega's, bijna allemaal vrouwen, lijken me een gezellige bende. 'T is er soms een kakelende kippenkot!

Morgen vertrekt er op mijn afdeling een interimster. Een heel lieve mevrouw die me zo goed en zo kwaad als het kon heeft opgeleid. Ik vind het jammer dat zij weggaat of liever weg moet om plaats te maken voor ...mij.

Dus vanaf volgende week moet ik al mijn eigen boontjes doppen. Ik denk dat als ik het bos door de bomen zal zien dat mijn taken zeker niet de moeilijkste zijn. Maar de flipkip in mij komt toch soms piepen. Ga ik het wel kunnen? Wat als ik het niet snel genoeg aanleer? Wat als ik fouten maak? Wat als....vermoeiend hypotheses die ik niet onder controle krijg en die spontaan in mijn hersenen ontspringen... Ik weet het, ik ben ongelofelijk streng voor mezelf. Het is sterker dan mezelf maar het is vooral vermoeiend.

Ik ben zonder het zelf te willen heel perfectionistisch en ongeduldig. Ik wil het zo snel mogelijk zo goed mogelijk doen...en zo bezorg ik mezelf onnodige stress. Ik weet het, na 4 dagen ken ik amper 1 tiende van de dingen...Maar toch, faalangst is me niet vreemd en speelt me weer parten. Ik weet niet eens vanwaar al die onzekerheid, dat ongeduld, dat perfectionisme vandaan komt maar ik zit er maar mee.

Ik probeer mezelf in te prenten dat het "maar werk" is. Dat klinkt héél ondankbaar maar dat is niet de bedoeling. Het is meer een soort mantra om de dingen voor mezelf te kunnen relativeren. Dat als ik fouten maak dat de wereld niet zal vergaan en dat er andere dingen in in 't leven zijn dan werk. En die mantra helpt. Plus er af en toe eens aan proberen te denken dat we allemaal wel beginners waren op een job!

Hadden mijn hersenen maar een on/off knop of minstens een standby knop. Dat zou alles wat rustiger maken in mijn hoofd!

20:45 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: groentje |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.