12-05-08

Aardbijen.

Moet je nu wat weten? Awel, gisteren was het moederdag. En wij zijn dus ergens iets gaan eten ter ere van mama.

We krijgen de menukaart in ons handen geduwd. En ineens zie ik mama met een bedenkelijke blik op kijken van haar kaart. Ik begon al te vrezen dat er iets was met de prijzen en dat ze vermoedde dat ze moest gaan afwassen! ;o)

Ze verzoekt me vervolgens om naar de desserts te gaan kijken wat ik maar al te graag doe! EN INEENS, zie ik daar iets schokkerend staan nl: AARDBIJEN met vanille-ijs. AARDBIJEN met lange "ij".

Hoe is het in godsnaam mogelijk! Wie bedenkt er zoiets? Tja over een creatieve spelling gesproken... Het was thans in een oer-Vlaams restaurant waar ze op en top Nederlands spreken. Als het in een exotisch restaurant dat uitgebaat werd door pas gearriveerde illegalen of zo dan zou ik nog kunnen aannemen dat er "aardbijen" op de kaart stonden. Maar in dit geval....Wat was de auteur van deze menukaart aan het doen tijdens de spellingsles in de lagere school?

Het ergste was dat ik mij toch een fractie van een seconde afvroeg of er een nieuwe spelling uit was waar aardbeien omgevormd werd naar aardbijen...

Natuurlijk had ik er wel lol in dat er zo een blooper op de kaart stond en ging dus op zoek naar andere fouten. Die ik helaas vond...ook weer bij de desserts. Het was "ijs van zelf fabrikkaat". 1 k'tje teveel maar dat kan te wijten zijn aan de plakkerige vingers van de maker van de menukaart.

Ik las gisteren een artikeltje over afrodisiaca. De aardbei zou volgens dat artikel een afrodisiacum zijn. En ik citeer: "deze blozende vrucht verwijst na het verwijderen van het kroontje naar de aars." Sorry, die vergelijking alleen al is zo IEUW en wansmakelijk dat het beetje "romantiek" van de aardbei verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Het beeld dat ik van een aardbei heb is op zijn minst serieus aangetast. Hoe kan ik nu nog naar een aardbei kijken en niet aan dat artikeltje denken? Of aan een aardbij-met-lange-ij? Laat staan dat ik een aardbei met smaak op kan eten zonder aan die vergelijking met een aars te denken. Om eigen eetlust en bestwil zal ik ze voortaan tijdelijk negeren in het groot warenhuis! 

16:09 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: afrodisiacum, aardbei |  Facebook |

Commentaren

Ik en m'n zoontje hebben vandaag aardbeien gegeten. Moesten er aardbijen bestaan dan zou ik het eerder ook een stekelbees noemen :-) (die zijn trouwens ook lekker)

Gepost door: Troetel | 12-05-08

De commentaren zijn gesloten.