17-05-08

In blijde verwachting.

Ik ben in blijde verwachting van mijn eigen website. Ik wil mijn aanwezigheid op het world wide web uitbreiden met een website. Ik vond het niet meer voldoende om enkel een blogje te hebben. ;o)

Maar deze website dient voor louter professionele doeleinden. Ik heb een besluit genomen en ik ga het doen! Namelijk mijzelf lanceren als zelfstandige in bijberoep. Deze website moet mij hier mee helpen en is een onderdeel van mijn persoonlijk PR-plan.

Ik wil mij vestigen als journalist/copywriter en schrijven! Ik wil artikels schrijven voor dag-, week- en maandbladen, reclamebladen, catalogi, bedrijfsbladen, folders, persberichten etc... Ik wil voor en over alles schrijven. Voor alles waar tekst en uitleg op staat daarvoor wil ik schrijven.

Ondanks dat ik pas nieuw werk heb, heb ik het gevoel dat ik niet op mijn eindbestemming zit. Zelfs niet op koers naar mijn bestemming. Ik heb niets aan te merken op mijn nieuwe job. Het is nieuw en spannend. Maar ik zie het eerder als een tussenstop en een tussenstap.

Ik loop al zo lang rond met het idee om als zelfstandige te beginnen. En eerlijk gezegd, ben ik het zo beu om mijn kas af te draaien voor andere.

Het idee dat ik nu zit te werken aan een loon waar ik 7 jaar geleden aan begon te werken steekt me tegen. En zeker dat ik er nu veel meer offers voor moet brengen dan toen. Ik ben ondertussen ook een illusie armer namelijk dat het werken voor een amerikaanse multi national niet garant staat voor een degelijk loon.

Ik wil mijn eigen boontjes doppen en mijn eigen verantwoordelijkheid dragen in goede en kwad dagen. Als ik mijn werk goed of fout doe dan wil IK daar de voordelen of nadelen van hebben en niet de aandeelhouders van de firma.

Mijn persoonlijk businessplan op korte termijn is: op mijn huidig werk doen wat ik moet doen en dat goed doen. En daarnaast prospectie doen en opdrachten versieren om op lange termijn dit bijberoep om te ruilen in hoofdberoep. Op héél lange termijn wil ik deze journalistieke/copywriting activiteiten uitbreiden met pr-activiteiten en eventplanning maar first thnigs first!

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik heb thuis niet anders gezien dan een hardwerkende zelfstandige papa. Het was voor hem lang en veel werken. Maar hij kreeg wat hij verdiende. (Loonsgewijs bedoel ik en na aftrek van belastingen tenminste!) Dus ik weet niet beter. Ik heb aan den lijve gezien dat het leven van een zelfstandige niet altijd over een leien dak liep. Maar desondanks ben ik er ook klaar voor. En ik weet dat ik het wil en kan. Ik voel het gewoon! 

18:36 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.