19-05-08

Is het dit waard?

...is dit een nieuwe job waard:

-Compleet niet stressbestendig zijn en dat aan den lijve ondervinden?

- Zo'n last hebben van faalangst dat je de dag moet doorkomen met een overdosis Sedinal. Gelukkig homeopathisch maar desalniettemin verslavend.

-Op 2 weken tijd al zoveel overuren kloppen dat ik al 2 dagen recuup kan nemen?

- Dagelijks uren teveel werken voor een loon dat gelijkstaat aan het loon waartegen ik 7 jaar geleden begon te werken?

-Herhaaldelijk de opmerking te horen krijgen: "Begrijp je het nog niet?" "Zie je de link nog niet...?" En zo een al wankel zelfvertrouwen aan het diggelen te laten gooien?

-Morgenvroeg om 5 uur opstaan om naar de kust te rijden om een bedrijfsbezoek te doen?

-Is het het waard om mijn oorspronkelijk plan om als zelfstandige te beginnen in de koelkast te zetten voor een job waarin je je als slavin moet laten uitbuiten? En die een droom in de weg staat!

-Is het het waard om mij van mijn parttime/freelance pad af te brengen?

-Wanneer is trop echt teveel?

-Misschien ben ik wel een opgeefster?

Ik loop te hard van stapel schreeuwt mijn verstand. Ik ben overmand door emoties. Maar hart tiert, "tja, komt ervan van Plan B te volgen en mij te negeren!"

Neen, ik begrijp de helft van mijn job niet. Neen, ik ben niet echt dom....denk ik. Maar mijn job is zo statistisch, heel cijfermatig, met hopen codes en dergelijke. Surprise! Detail dat ze vergeten te vermelden zijn op het gesprek?

D'r zijn van die dingen die ze me een beziljoen keer mogen uitleggen; mijn verstand weigert dienst! En alles wat met cijfers te maken heeft valt hier onder. En dat is 90% van mijn job! O ironie! Ik ben een mens van lettertjes, want ik wil schrijven!

-Is het het waard om mij op maandag af te vragen hoe ik het einde van de week haal?

-Is het dit waard om je zo intens ongelukkig te voelen ook al is het slechts na 2 weken?

-Is het dit waard dat je niet meer weet wat je weet? Niet meer weet wat je denkt? Twijfelt of datgene wat je denkt wel echt is? Ik denk dus ik ben zei filosoof ooit maar ik zou het er toch voor over hebben om eens niet te denken...Dat denken heeft me al genoeg in de penarie gekregen!

20:40 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: blues, maandag |  Facebook |

Commentaren

Job Als je al die eigenschappen die je opsomde effectief hebt, denk ik dat het je er wel erg aan toe bent. Ik heb nog geen job, dus ik kan er eigenlijk niet echt over oordelen, maar moest ik in jouw schoenen staan, zou ik het wagen. Verandering kan nooit kwaad. Het belangrijkste in het leven is gelukkig zijn, en als je werk je geluk dwarsboomt, denk ik dat je best van job verandert, en daarmee ben je absoluut geen lafaard. Er zijn al mensen om veel minder redenen van werk verandert. Je zal veel rustiger worden met een nieuwe, leukere job..en dan word je vanzelf gelukkiger!

Gepost door: Melissa | 19-05-08

Eerlijk?
Als het zo gesteld is, NEE, dan is het het niet waard. Ik heb voor mezelf altijd één eis gesteld: ik wil een job die me gelukkig maakt, waar ik van kan genieten.
Ik weet dan ook exact wat je bedoeld: ook ik koester een freelancedroom (mss samen iets beginnen? :-) ), en zeker en vast een schrijfdroom. Als ik kan schrijven, dan ben ik content. Momenteel heb ik het geluk dat mijn job mij toelaat om veel te schrijven, al is het niet in de omgeving die ik zou willen. Ik tel dan ook af naar het einde van mijn contract, en naar een schrijfjob!
Dus misschien moet je je plannen wat vervroegen? Of op zoek gaan naar een job waar je kan schrijven!
Succes!

Gepost door: saartje | 20-05-08

Het antwoord is kort: nee.
't Komt wel wat laat, bijna een jaar te laat. Maar ik ben een achterstand aan 't inlopen. Ik zei het gisteren al (gans ergens anders op deze blog): blog ooit gevolgd, maar dan niet meer. Waarom ? Ik weet het niet, ik had genoeg aan een andere blog. Eén ander blog.
Nu ben ikzelf begonnen, en ik zou ze allemaal willen volgen.
In elk geval, ik kijk met spanning uit wat er hier nog volgt, want schrijven kan je alleszins.

Gepost door: It is I, .... | 02-04-09

De commentaren zijn gesloten.