04-06-08

Gênant!

Ukje is verjaard! Ze is al twee jaar geworden en dat moest gevierd worden! Voor een kinderfeestje was het nog laat geworden! Half twaalf 's avonds. Ukje weet hoe ze een feestje aan de gang kan houden! ;o) Maar dat belooft voor als ze haar 18-jarige feestje gaat geven. Als ze tegen dan niet genoeg heeft van al dat gefeest.

Maar er waren enkele wel heel kindonvriendelijke gênante momenten die zich voordeden op haar feestje...

Zo was er een uitspraak: "aaa ukje heb je gevingerd...euh...shit...hoe noemt dat nu weer..." Ukje trok héél grote ogen! Gelukkig is haar spraakvermogen nog te pril om verdere uitleg te vragen. Wat de persoon in kwestie wou vragen is of ze gevingerverfd of vingergeverfd of gefingerpaint had maar ze trok alles wat samen en dat leidde tot een verspreking die nu ongetwijfeld op elke volgende verjaardag verteld zal worden. Ukje had zich niet geamuseerd met de vingerverf. Ukje had zich geamuseerd met de alcohol stift waarbij ze haar t-shirt en armpjes als papier gebruikt heeft.

Ukje haar spraakvermogen is daarentegen wel goed genoeg ontwikkeld om woordjes te herhalen die jij zegt. Meestal de verkeerde woordjes. Zo vloekte de mama van Ukje per ongeluk. De "godverdomme" floepte er uit...en jep Ukje haar radar had het woordje opgevangen en vond dit nieuwe woordje de moeite om tot vervelens toe te herhalen.

Ondertussen zat er een ander meisje zich vol te proppen met chips, ijsje, stukje pizza en fruitsap...En ja hoor, wij waren met zijn alle lekker aan het eten toen 't meisje op kousenvoetjes kwam melden dat ze zich niet goed voelde. Haar zinnetje was nog niet uitgesproken of ze voegde daad bij woord...Tot zover het "eet smakelijk".

Maar het was een fijn feestje en ik vond het stiekem heel vertederend hoe ukje "verliefd" was op mijn cadeautje en het amper losliet... 

20:51 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Verdorie! Schrijfstuipen? :-)
Dus ineens veel commentaar ineens!
- Veel plezier met de nieuwe bril!
- Oef, gelukkig ongeluk vermeden!
- Ik kijk ook uit naar de serie... en ik denk dat ik er wel voor opblijf... als Vriend mee wil kijken tenminste...
- Peuters zijn meestal gewoon erg grappig: je kan ze vanalles wijsmaken: zo hoorde ik ooit iemand vertellen dat hij twee kleintjes had aangespoord 'om maar wat chips mee naar huis te nemen, in hun broekzakken'. Het lukte...

Gepost door: saartje | 05-06-08

De commentaren zijn gesloten.