09-06-08

Beestenboel.

Ze zijn beschermd. Al weet ik niet waarom. Ik wist niet van hun bestaan af tot deze namiddag. Ik wou dat ik ze nooit had leren kennen. Maar als ik ze tegen kom, beschermd of niet, dan pits ik uw nekje toch toe. Ze hebben mij zo de stuipen op het lijf gejaagd!

Ik heb het over een geniepige steenmarter die de buurt terrorisserd en die mijn autokabels kapot geknaagd heeft. Dat snertbeest zorgde ervoor dat ik op zaterdagavond een takeldienst kon bellen omdat ik problemen had met mijn versnellingsbak en ze me hadden aangeraden om geen meter meer te rijden.

Mijn drie jarige auto reed ineens zoals een auto van 15 jaar. Ik gaf "gaz planché" maar ik maakte geen snelheid. De auto ging ver over zijn toeren alvorens naar een hogere versnelling te gaan. En niet alleen de auto ging ver over zijn toeren. De bestuurster ook!

De takeldienst had gezegd dat als mijn versnellingsbak kapot was de kosten konden oplopen tot 2000 euro. Ik zag het al voor me dat ik naast mijn nieuwe job al meteen een bijbaantje kon zoeken om die kosten te betalen.

Ik zag het al voor me hoe ik met advocaten zat te dreigen om de constructeur aan te klagen omdat een auto van amper 3 en slechts 46000 kilometer geen kapotte versnellingsbak mag en kan hebben.

Maar neen, 't is zo een beschermd beestje geweest! Ik hoop dat hij zijn tandjes tenminste pijn heeft gedaan bij het knagen! Of dat de kabeltjes die hij heeft opgegeten op zijn maagje hebben gelegen. Want kabels en "catchou" dat moet toch ook op zo'n beestenmaagje liggen. Dat zal wel niet gemakkelijk verteren. Ik hoop het! Het zal hem leren!

En dan nog maar te zwijgen van de indruk die ik maakte op de garagist toen hij me vertelde dat het een marter was die de boosdoener was. In eerste instantie dacht ik dat een marter een onderdeel van de auto was dat het begeven had. Was mijn verbazing groot toen het over een beest ging! 

Allee, ik heb tenminste bijgeleerd dat het geen auto-onderdeel is en dat ik 's avonds als ik thuis kom niet zo lui moet zijn en de auto in de garage moet zetten. Want 't beestje komt letterlijk als een dief in de nacht, 's avonds pas uit zijn hol.

 

20:46 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: allemaal beestjes |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.