22-06-08

Het EK: veel toeters en bellen.

Het EK is al bijna afgelopen (gelukkig) maar desondanks wil ik het mijne er ook nog graag over zeggen. Voetbal: hét mannen gespreksonderwerp bij uitstek. Zet een paar mannen waar ook ter wereld bijeen en ze zijn gegarandeerd over voetbal bezig. Zet dezer dagen vrouwen waar ook in Europa bijeen en ze zijn gegarandeerd bezig over mannen die over voetbal bezig zijn.

Met alle culturen die hier in "mijn" stad in peis en vree samenleven, is het bijna iedere dag feest. Er is wel altijd één ploeg op het EK die een bepaalde bevolkingsgroep aanzet tot feesten. Dat wil zeggen: 't stad rondtoeren al toeterend. Liefst zo lang, zo luid en zo veel mogelijk. Daarom alleen al ben ik blij dat het EK bijna voorbij is. Ik kan geen claxonnerende auto meer verdragen en al zeker niet na 22u30. Maar nog een weekje doorbijten en het is gedaan voor twee jaar tot aan het volgende WK.

Als ik door de stad rij dan passeer ik buurten waar heel veel nationaliteiten onder één dak samenleven. Een appartementsblok waar zowel de Turkse, Italiaanse, Griekse, Spaanse en Portuguese vlag wappert, is doodnormaal in het stadsbeeld van "mijn" stad. Zelfs als hun ploeg uitgeschakeld werd, blijft de vlag hangen als stille getuige van 's lands deelname aan het EK. 

Ergens zag ik zelfs een Vlaamse Leeuw hangen! Wou die persoon gezellig solidair meedoen met hang-eens-een-vlag-aan-het-balkon? Geen idee.

'T belooft een sportieve zomer te worden. Het EK is gedaan, Wimbledon staat op punt van te beginnen, gevolgd door de Ronde van Frankrijk en als afsluiter de Olympische Spelen. Dat is véél te véél sport voor iemand als mij die niet van sport houdt...

20:07 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hela hier is dan toch een man die totaal niet van voetbal moet weten :-))

Groetjes

Gepost door: Etienne | 22-06-08

Ik heb ook al een postje 'opgedragen' aan het EK... Ik heb in ieder geval zo'n man, wiens hoofd dezer dagen alleen maar voetbalscores registreert... zucht....

Gepost door: saartje | 23-06-08

De commentaren zijn gesloten.