20-07-08

Tussen motten en mannen.

Vanmorgen ging ik voor de allereerste keer te voet naar de bakker. Niet uit ecologische overweging...'t was een kwestie van te moeten. In juli en augustus is het hier iedere zondag rommelmarkt. En onze bakker licht in hartje centrum. Wat wil zeggen dat je 's zondags morgens niet pal voor de deur kan parkeren. Vandaar mijn ochtendelijke wandeling die me langs de rommelmarkt bracht.

En jongens inderdaad wat een rommel werd daar verkocht! De mottenballen geur en de geur van muffe zolder hing in de lucht. Sommige mannelijke rommelmarktkramers zagen er zelfs nog ouder uit dan hun rommel!

Er verbaasde me twee dingen. Ten eerste dat er al volk  was dat zo vroeg op de morgen (9uur) al loopt te snuisteren tussen de rommel en ten tweede dat er al zovéél volk rondliep.

Van sommige spullen vroeg ik me wel af hoe mensen het nog durven verkopen en wat diezelfde mensen bezielde om die spullen in de eerste plaats aan te schaffen. Sommige dingen zagen er wel héél erg vintage uit.

Dankzij deze rommelmarkt kunnen die spullen nog een tweede leven leiden bij iemand anders in plaats dat ze helemaal wegkwijnen op iemands muffe zolder. Ik kan me wel voorstellen dat een doorwinterde rommelmarkt-loper op een zomerse zondagmorgen wel een koopje op de kop kan tikken. En er hangt ongetwijfeld wel een verhaal vast aan veel van de spulletjes die er te koop worden aangeboden.

Ik vond dat er wel een gezellige drukte hing. Ik kreeg bijna een vakantiegevoel in eigen stad. Misschien dat ik volgende week zondag mijn auto weer op stal laat staan om op wandel te gaan naar de bakker.

 

14:19 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Oh, ik hou van rommelmarkten... Het is een feit dan 95% van wat er verkocht wordt, ook daadwerkelijk rommel is, maar soms kan je echt parels op de kop tikken... en daar doen we het voor!

Gepost door: saartje | 22-07-08

Haha! Je hebt een stokje gewonnen... en een prachtige eervolle vermelding! JEUJ!
Check op mijn blog!

Gepost door: saartje | 25-07-08

De commentaren zijn gesloten.