12-08-08

The morning after

Ik ben net terug van een paar dagen vakantie. Het is goed geweest ondanks dat het weer niet altijd mee zat. Desondanks loop ik nu wel rond met een verbrand gezicht. Mijn gevoelig velletje verbrandt waarschijnlijk ook zonder dat er direct zonlicht op valt.

We hebben een 4-tal dagen in Zeeland rondgetoerd. En ik moet zeggen dat het er inderdaad wel mooi is. Het verwonderde mij dat het daar vooral zo anders is dan aan de Belgische kust die amper op een boogscheut verwijderd ligt van de Hollandse kust. Ik ben blij dat ik het gezien heb maar moet wel toegeven dat ik niet snel geneigd zal zijn om terug te gaan. Mijn voorkeur gaat nu eenmaal uit naar Frankrijk. En het moet er toch even uit: had Bitchler er niet geweest om mijn verlof in september voor haarzelf op te eisen dan was Frankrijk daar waar ik zou gezeten hebben. Maar ja, there'll always be France!

Iedere keer als ik terugkom uit verlof heb ik serieuze aanpassingsproblemen. Ongeacht de duur van mijn verlof. Dan overvalt mij het gevoel dat er toch zoveel te beleven valt in de wereld! Dat er zoveel nieuwe culturen en naturen te ontdekken vallen. Dat er zoveel te zien, te horen en te voelen valt. Maar in plaats van dit allemaal te ontdekken, zit ik dag in dag uit grijs muis te spelen in een stoffig grijs muizenhol. Niet echt een goed alternatief. Wat ben ik zo jaloers op die mensen die de boel, de boel kunnen laten en de wereld in trekken, gepakt en gerugzakt! Die denken niet, die doen het gewoon.

Ik moet straks op reportage voor artikel nr 5. Normaal zou ik dan glunderen van contentement. Maar nu krijg ik me er niet voor opgeladen. Ken je dat gevoel dat je gewoon in een zetel wil zitten en jezelf een heel klein beetje zielig wilt vinden? Awel, dat is bij mij altijd the morning after ik terug kom uit verlof. Dan wil ik liefst terug door de voordeur naar buiten wandelen om de wijde wereld in te trekken. Wie weet ooit!

  

11:34 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Als je terugkomt van vakantie, lijkt je wereld plots zo klein, oninteressant en verwaarloosbaar. Er is zoveel om te ontdekken, te zien, te doen... En dan ebt dat gevoel weer weg, eens je aan het werk gaat, sneller dan je denkt. Hoe spijtig het ook is...En ja wie weet, ooit blijft het misschien wel hangen!

Gepost door: saartje | 13-08-08

De commentaren zijn gesloten.