24-08-08

Er is een naam voor: bore-out

Ik heb dit weekend een nieuw woordje geleerd dat geheel op mijn lijf geschreven is. Ik lijd aan het fenomeen dat blijkbaar een bore-out noemt.

Dat is, ik citeer: "Van te veel werkdruk kun je een burn-out krijgen, maar een baan die te weinig uitdaging biedt, kan dezelfde symptomen van lusteloosheid en depressie veroorzaken. Dat verschijnsel wordt een bore-out genoemd.
Aanvankelijk vragen mensen met te weinig uitdaging en verantwoordelijkheid op het werk vaak nog om extra taken, maar als die ook te gemakkelijk zijn, gaan ze zo veel mogelijk treuzelen en zich tijdens hun werkuren met andere dingen bezighouden.
Een bore-out komt vooral voor bij mensen met een kantoorfunctie. Zo’n 15 procent van de kantoorlui zou aan het syndroom lijden.
‘To bore’ betekent in het Engels ‘vervelen’. Het Engelse woordje out is toegevoegd naar analogie van burn-out. "(http://anneman.wordpress.com/2007/09/24/woord-van-de-week...)

Het zou hier gaan over een nieuwe kantoorziekte. Wieuw, ben ik hip en trendy omdat ik aan een nieuwe ziekte lijdt? Liever niet. Ik wil werken dat de stukken ervan af vliegen!

17:09 Gepost door Ann in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Oh verdorie, het beestje heeft een naam!

Vandaag vertelde ik aan mijn baas, die net uit verlof kwam, dat ik hier niet zou blijven. En plots komt de nieuwe job dichter en dichter (samen met een ultiem gevoel van tevredenheid).
Niet bij de pakken blijven zitten! Solliciteren, solliciteren en nog eens solliciteren! En dan heb je binnenkort immers die droom(communicatie)job te pakken!

Gepost door: saartje | 25-08-08

tijdens één van mijn verveelde momenten op het werk... ben ik verhuisd!!
Je vind me nu op saartjed.wordpress.com

Altijd welkom! :-)

Gepost door: saartje | 04-09-08

De commentaren zijn gesloten.