08-09-08

Monster's inc.

Boelie werd gisteren gedoopt. Ze is nu officieel een kindje van God. Dat was de eerste keer dat ik een doopfeestje bewust meemaak. Tja, ik zou zo hard liegen indien ik zou zeggen dat ik van het mijne nog iets weet.

Maar Boelie is flink geweest. Ze moest zelfs even lachen toen meneer pastoor wat water over haar hoofdje liet lopen. Ik kreeg de taak toebedeeld om haar hoofdje droog te deppen. Ook ik heb dat flink gedaan. ;o)

Ze was zo geamuseerd aan het tutten dat haar tutje ineens in het doopvont plonsde. Mijn pure reflex was om met mijn hand dat tutje eruit te graaien en zo heb ik dat gewijd water meteen bezoedeld, vrees ik.

Boelie's eerste (doop)feestje was een voltreffer. Ze sliep wel door al het kabaal.

Enige minpuntje was een 3 jarig monstertje dat er niets beter op vond om andere kindjes aan het huilen te krijgen. Hij deed niets liever dan rake klappen uit te delen. Hij is er zelfs in geslaagd om Ukje aan het het bloeden te krijgen. Hij had met zijn scherpe nageltjes gekrabt in haar gezichtje. Ze zag er lief uit. In de crèche had ze een blauw oog opgelopen en dan nu dat sneetje in haar gezicht. Fraai was het.

Ik vroeg me al dikwijls af of je kan kijven op andermans kinderen. En ja, dat kan ik. Tegen wil en dank heb ik op dat zelfde kereltje moeten kijven...en nog niet een beetje. Hij had zich een weg gebaand naar Boelie haar wieg. Ik hoorde Boelie brullen van colère en mijn meterinstinct schoot op haar af. Zat dat kereltje toch niet op haar hoofdje te slaan!!! 't kind is amper 3 maanden. Oke, weet die kleine veel dat kleine kindjes fragiel zijn! Maar toch die was al de hele tijd op ander kindjes aan het kloppen. Ik heb mijn stem toch even verheven. Terwijl ma en pa van monstertje op mij stonden te kijken!! Schandalig, vond ik het. Als je ziet dat jouw kleintje slaat op andere kindjes en andere kindjes aan het huilen brengt dan grijp je toch in als ouder...niet?

Het ergste vond ik nog dat ik medelijden had met de jongen. Hij kon er misschien ook niet aan doen dat hij zo stout was. Was het zijn manier om aandacht te krijgen die hij thuis niet krijgt? Misschien wordt hij thuis aan zijn jonge lot overgelaten? Misschien is hij ook maar slachtoffer van zijn eigen opvoeding. Ik weet het niet. Maar als ze aan Boelie en aan Ukje komen dan hebben ze met mij te doen. Hoe klein ze ook zijn. Want ik heb niet voor niets in de kerk tijdens haar doop beloofd dat ik haar zou beschermen! Ik had al meteen daad bij woord gevoegd.

Ik had alleen schrik van stout jongetje zijn mama. Ze had mega stelten van stiletto's aan. Als ze mij daarmee een hakje zou zetten...In ieder geval kon ze me wel niet achterna lopen met die schoenen, en haar kleintje al helemaal niet. Ik denk dat ze ervan uit ging dat er wel genoeg volwassenen rondliepen om een oogje in het zeil te houden. Ja dat deden die volwassenen die hielden een oogje in het zeil omdat ze niet wilden dat hun kinderen geterroriseerd werden door monstertje...

19:56 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Vreselijk vind ik het, van die ouders die staan toe te kijken terwijl hun kroost het al te bont maakt. Dan moet je wel kijven op andermans kinderen. Dat ze thuis alles afbreken is hun probleem, maar op een ander moeten ze zich zeker gedragen!

Gepost door: saartje | 09-09-08

De commentaren zijn gesloten.