28-09-08

Starbucks surrogaat

Wat maakte mijn cafeïne minnend hart een sprongetje toen ik een tijdje geleden hoorde dat er Starbucks filialen in ons land open zouden gaan! Eindelijk! Waarom heeft dat zo lang geduurd. De eerste is geopend in Zaventem op de luchthaven. Grrr oké dat ze het eerste filiaal niet bij ons in de straat gingen openen daar kon ik nog wel inkomen...maar op de luchthaven...da's zo wat 90 kilometer uit de buurt van mijn straat...

De andere filialen zouden in Antwerpen en Brussel opengaan. Daar kan ik mee leven daar kom ik net iets vaker dan op Zaventem. Of daar kan ik net iets vaker komen dan op de luchthaven.

Mijn eerste Starbucks-koffie heb ik gedronken in Barcelona zo wat 5 jaar geleden. Ik kende het enkel van Amerikaanse series en van in de chicklit! Wat was mijn vreugde groot toen er naast ons hotel een filiaal van hun lag.

Ik ben normaal gezien niet zo pro ketens als ik in het buitenland ben. Dan ga ik liever naar authentieke zaakjes maar de uitzondering bevestigt de regel. Ik weet niet wat ze bij Starbucks in de koffie doen maar het werkt. Ik denk dat het de sfeer is en de inrichting van de zaken die het op-en-top gezellig maken om daar koffie te drinken. A la Friends die gezellig in de zetel hangen in Central Perk. Enfin die sfeer roept het bij mij op.

Ik vind er niets zo gezellig dan in een zetel wegzakken met een koffie of met een cappuccino met vanille smaak. En dan nog een koekje, een boekje en fijn gezelschap er bij en ik ben gelukkig. Ik ben ook hevige voorstander van die meeneem koffies. Heel Amerikaans en chick-lit/movie-achtig.

In het centrum is onlangs een Coffee Lounge open gegaan. Een heel goede surrogaat Starbucks. Heel loungy en trendy. Redelijk veel keuze in koffiesmaken. De boekjes zijn beschikbaar en de koekjes liggen naast de koffie. De flatscreen staat constant op Fashion tv. Je kan er gezellig mensen kijken. Kortom alles is aanwezig om de afwezigheid van een Starbucks in de buurt te compenseren.   

17:40 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: starbucks |  Facebook |

Commentaren

Oh, Starbucks... dat mis ik nog iedere ochtend na de vakantie: mijn koffie van starbucks in plaats van de bucht die ze hier op het werk 'serveren'... Verdorie toch...

Gepost door: saartje | 29-09-08

De commentaren zijn gesloten.