12-10-08

Jong geweld

Mijn babysit avontuurtje zit erop. Ik heb het overleefd en de kindertjes ook. Ik had gedurende 3 uren 3 kinderen onder mijn hoede. Met mijn beperkte babysit kennis heb ik het er goed vanaf gebracht.

Gelukkig had ik het erger voorgesteld dan dat het was. Ik heb de jongens niet moeten overleveren aan hun mama met hun tandjes apart in een zakje. Ze hebben geen lichaamsonderdelen gebroken alsook de huisraad is intact gebleven. Een redelijk succes dus.

Ik was aan het babysitten ten huize van Mieke. De kinderen in kwestie waren Ukje en haar neefjes van 4 en 7. Ze konden zich gelukkig goed zelf bezig houden. Ik was wel erg op mijn hoede toen de 7-jarige aan mij vroeg of hij op de computer van tante Mieke mocht. Slik, ik rook onraad en was er heilig van overtuigd dat het moment aangebroken was om de babysit te testen. Want een kleuter van 4 en eentje van 7 loslaten op een computer die boordevol documenten staan die gewist konden worden...Ik weet niet hoor. De 7-jarige beloofde op zijn communie-zieltje dat het echt mocht van tante Mieke. Yeah right en sinterklaas bestaat.

Als goede journalist heb ik dan de bron gechecked en een smsje naar Mieke gestuurd. En ja, het mocht. En voila, met de officiële toestemming mocht de computer mijn babysit taak verlichten gedurende een uur. Onvoorstelbaar, ze kunnen amper lezen maar ze weten wel hoe ze op internet moeten surfen! De jeugd van tegenwoordig...

Toen ze ook dat beu waren, vonden ze hun heil in een opblaasbare bal. Ze hebben de overige tijd zitten voetballen in de keuken Mieke. Met het nodige geweld en lawaai. Maar de buren kloegen niet, ze vlogen mekaar niet in de haren en ik had alles onder controle.

Wat Ukje betreft, zij was met de poppen aan het spelen en de keuken aan het kuisen toen de jongens aan het voetballen waren.

Toen de mama van de jongens hun kwam ophalen zeiden ze dat ze het saai vonden bij mij. Auwtsch. Ook Ukje knikte neen toen Mieke vroeg of ze het fijn vond bij mij. Maar ze had zo een smile op haar kleine snoet dat ik wist dat ze aan het liegen was. Achteraf bleek dat de jongens helemaal weg waren van mij en dat ze mij als vaste babysit willen. Pfieuw een geslaagde missie dus.

 

18:24 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.