15-10-08

Een nieuwe start

Maandag is het zover. Dan begin ik op mijn nieuwe job. Het is allemaal onverwacht snel gegaan. Vorige keer toen ik werkzoekende was, heeft het om en bij de 7 maanden geduurd alvorens ik mijn blijde herintrede deed op de arbeidsmarkt . Nu twee weken!

Mijn CV getuigt van een aantal verkeerde jobkeuzes wat maakt dat ik nu echt wel hyper nerveus ben om te beginnen. Mijn laatste twee jobs zijn alletwee uitgedraaid op een sisser. De laatste job, daar was verveling troef, zieke mentaliteit, de afstand, het loon en niet te vergeten Bitchler die een regelrecht ondermijnend effect had op mijn zelfvertrouwen etc...

Al die mindere ervaringen bezorgen me nu al angstmomenten en zelfs slaaploze nachten. En de "wat-als-dan"- scenario's doemen op. Erg he, dat de piekermie in mij mijn enthousiasme voor een nieuwe job doet verdwijnen als sneeuw voor de zon. (Bedankt, Bitchler)

De eerste indruk die ik op de nieuwe job kreeg, was positief. Super vriendelijke mensen. Het is in een sector die ik nog nooit van mijn leven overwogen had. Geen idee waarom, maar nu ik er ga werken zie ik het volledig zitten.

Redelijk mooi gebouw, niet zo een stoffig hol zoals op het vorig werk. Het werk is meer inhoudelijk en heel communicatie-achtig. Maar ik ben wantrouwig want met vorig werk nog vers in het geheugen kwam de taakbeschrijving niet echt overeen met de praktijk. Dus we zien het gaandeweg wel.

Het is een 70% job wat wil zeggen dat ik donderdagnamiddag en vrijdag vrij ben. Wel redelijk moeilijk om slechts voor anderhalve dag een bijkomende job te vinden. Maar het biedt wel mogelijkheden voor mijn journalistieke carrière, die ik nog altijd dood graag wil. 

Wat ik ook heel sympathiek vond, was dat ik van een toekomstige collega een welkomsmailtje kreeg. Dat vond ik évht wel heel attent en lief!

Ik heb nog een vijftal dagen om mijn slechte ervaring in een vergeethoek van mijn geheugen te duwen en mij op te laden voor mijn nieuwe start. Waarvan ik hoop dat het een vliegende start zal zijn en dat ik nu minstens voor een aantal jaren kan settelen in de job.

 

09:44 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Nog eens nen dikken proficiat! Nu nog de kwelgeestjes en stressmomenten een week zien te onderdrukken want het is toch pas als je daar bent dat je gaat kunnen inschatten hoe het gaat zij hee.
Zaterdag vlaai om te vieren? :-)

Gepost door: Poola | 15-10-08

De commentaren zijn gesloten.