16-10-08

Mijn verwachtingen tov haar.

Bij een nieuwe job hoort een nieuw opgefrist kapsel. Mijn haar moest trouwens dringend "gepimped" worden omdat er nektapijt-vorming was. En zo belandde ik deze middag in de kappersstoel. 

Alvorens mijn haar te wassen stelde ze me de vraag wat ik van mijn haar verwacht. Nou, daar had ik nog niet over nagedacht. Ik heb zoveel verwachtingen maar tov mijn haar had ik er geen. Of toch wel, bij nader inzien verwacht ik dat mijn haar er net zo uitziet als dat van Katie Holmes. Maar kan ik zulke hoge verwachtingen hebben ten opzichte van mijn fijn haar...? Noppe. 

Ik ga niet graag naar de kapper. Ten eerste vind ik het niet fijn afgezien van de heerlijke hoofdmassage tijdens de wasbeurt. Ik word ongeduldig van dat geprust aan mijn haar. Nu wil het "toeval" dat mijn kapper een ongelofelijk mooie hetero man is en telkens als hij iets vraagt, krijg ik zo een rood gezicht. En da's te gênant dan goed voor mij is op mijn leeftijd. Ten tweede kom ik er zelden of nooit buiten zoals ik het wil. Ik spreek geen kapperstaal en vaak ondervind ik dat zij een ander metrisch stelsel hanteren dan mij. Als ik zeg dat ik er een centimetertje af wil gegarandeerd dat het dan 2 tot 3 centimeter is. En andersom, goed bij knippen wil zeggen een millimeter eraf knippen. Het stomme is dat ik mijn bril altijd af moet doen zodat ik pas op het einde van de knipbeurt zie wat er gebeurd is...

Maar ik heb nu eenmaal een kort kapsel dat sowieso meer onderhoud vergt en ben verplicht om mij om de zoveel tijd naar de kapper te begeven om te vermijden dat ik rondloop als slons. Ik ben er gelukkig weer van verlost voor een goede 3-tal maanden.

14:59 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.