02-11-08

Ik vraag me af of...

Ik kijk geregeld naar "De jeugd van tegenwoordig: de cadettenschool." Ik vind dat wel tof om zien hoe ze een stel pubers van 16 onderwerpen aan de discipline en het regime van de jaren '50.

Je hebt daar een zeker Guy rondlopen. En om één of andere reden is dat niet mijn favoriete persoon uit de reeks. Hij wordt geportreteerd als "boulet op pootjes" die niet weet wanneer hij moet stoppen met kwetsende opmerkingen te maken.

Je hoort hem wel vaker zeggen dat indien hem iets niet aanstaat dat ze te maken zullen krijgen met zijn rechter vuist. Je hebt daarnaast medestudenten die komen getuigen dat ze het gedrag van Guy ook niet altijd kunnen appreciëren.

Maar ik vraag mij af in wat mate dit een juiste weergave van de realtiteit is. Misschien is Guy in het echt dé grootste knuffel-teddybeer die er losloopt en wordt hij dankzij de montage van de VT4-crew omgetoverd tot eikeltje. Of misschien wordt hij weergegeven zoals hij effectief is. Geen idee.

Ik vraag me ook af wat Guy zou denken als hij zichzelf terugziet en de commentaar hoort die de medestudenten geven. Hij komt over als een jongen met een stevig pantser om zich heen. Maar dat wil niet zeggen dat daar geen barsten in kunnen komen. Ach ja, ik denk dat het voor alle deelnemers aan het programma op veel vlakken wel een leerschool zal zijn.

11:55 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.