13-11-08

Handjes geschud

Gisteren op uitstapje geweest met het werk. We moesten naar een openingsreceptie van een zaak. Aangezien dat ik daar niemand ken, stond ik eigenlijk niet te springen om mee te gaan. Enfin, ik moet daarvoor in de stemming zijn om zo small talk te voeren met onbekende. En dat was ik gisteren duidelijk niet. Alhoewel mijn collega superlief was om mij aan veel mensen voor te stellen, had ik me liever onzichtbare willen maken in een hoekje, naast een schotel van die overheerlijke hapjes die ze er serveerde. Ik ben niet zo een groepsmens dat zich graag te midden van allerlei onbekende mensen begeeft...

Maar het wou nu dat er zelfs heel veel bekende waren. Bekende die ik kende maar die mij niet kende. Om de eenvoudige reden dat het BV's in hun sector zijn. Ik kende hun wel van op tv. En iedereen vond dat precies zo normaal dat die mensen daar ook rondzworven. Ik niet, ik heb mij nog nooit tussen mensen van dat kaliber begeven en 't was voor mij de eerste keer en dat blijft zeker en vast de speciaalste! 

Ik wou op die mensen afstormen en zeggen van "waaaa ik ken u van op tv!! En je ziet er exact wel (of net niet) uit zoals op tv". Maar ik moest mijn groupie gedrag en mijn gestaar danig onder controle houden om niemand ongemakkelijk te doen voelen.

Ik verschoot ervan dat sommige van hun zo klein waren. Natuurlijk zijn hun grootte en breedte niet heel goed inschatten als je zo op het beeldscherm ziet. Sommige van hun heb ik een handje geschud en andere... daar ben ik eens tegenaan gebotst, deels per ongeluk deels om er gewoon tegenaan te botsen...om te zien of ze wel echt waren! ;o)

Het viel me zeker op hoe routinematige ze handjes schudden gecombineerd met een obligatoire machinale glimlach op hun gezicht. Dat lijkt me toch een serieus nadeel aan het bekend-zijn. Hoeveel zweterige, klamme polletjes zouden zij al moeten schudden hebben... Maar ja, it's a dirty job but someone has to do it. En ik ga ervan uit dat hun bankrekening wel enig soelaas zal bieden. (En hun toelaat om desinfecterende handgel te kopen als de zweterige handjes die ze moeten schudden echt te klef worden...)

18:16 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Oh, bv's: ik ben ook m'n portie tegengekomen tijdens mijn stage... Het is een volkje apart, daarover valt niet te discussiëren!
En binnenkort ben je er helemaal aan gewend en dan wordt het mss routine om bv-handjes te schudden!

Gepost door: saartje | 13-11-08

De commentaren zijn gesloten.