28-11-08

Engeltje hierboven.

Deze week aan twee accidenten ontsnapt. Eentje zou ik in fout zijn, 't ander zou ik niet in fout zijn. Maar moest het effectief tot een aanrijding gekomen zijn dan zou mijn auto er niet fraai uit gezien hebben. Was ik niet in fout dan zou ik zelf er ook niet fraai uit gezien hebben.

Ik reed door een groen ligt en in de tegenovergestelde richting wou iemand een U-turn maken maar die had mij niet gezien of had mijn snelheid fout ingeschat, ik weet het niet. Maar voor ik het wist zag ik alles vertragen en voelde ik mijn remmen die ABS-klik maken, ik stoof op die auto af toen mijn instinct dat gelukkig wel alert was mij en mijn auto naar het andere rijvak deed zwieren. Ik ben even aan de kant moeten gaan staan om het tot mij door te laten dringen wat juist gebeurd was. De bibber zat in mijn lijf.

Het andere waar ik wel in fout zou zijn is minder spectaculair. Daar zou ik gewoontjes los in iemand "zijn gat" zijn gereden omdat ik niet door had dat mijn voorganger aan het stoppen was. It's a jungle out there. En blijkbaar maak ik de jungle niet veiliger.

Ik had toch wel even het gevoel dat er hierboven een verkeersregel-engeltje was dat mij behoedde van lichamelijke en materiële schade. Hopelijk blijft dit engeltje wel waakzaam als ik het niet ben in het verkeer.

17:18 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.