28-11-08

Engeltje hieronder

Eén van mijn nieuwe collega's is een engel in het echt, in lijf en lede. Die vrouw is zo bijzonder dat je het niet voor mogelijk houdt. Vrouwen zoals haar zijn zeldzaam en moeten daarvoor gekoesterd worden. En dat doe ik.

Ik bewonder ze met de dag meer om wie ze is, om wat ze doet en hoe ze tegen het leven aankijkt met zoveel optimisme dat het aanstekelijk is.

Stukje bij beetje lost ze verhalen over haar verleden. Daar uit kan ik alleen maar afleiden dat het leven haar niet altijd fair behandeld heeft. Ze heeft als kind geen thuis gehad, heeft een geweldadig huwelijk gehad, werd in de steek gelaten met haar twee kinderen, heeft financieel daardoor zwarte sneeuw gezien, haar dochtertje is ziek geworden en ze kon de medische kosten niet betalen etc...

En toch, na dit alles koestert ze geen wrok tegen haar ex-man, geen haat en frustratie na al het onrecht wat haar overkwam. Integendeel. Ze heeft leren leven met zeer beperkte middelen en heeft er het beste van gemaakt.

Ze is oprecht blij met het geluk van een ander. Ze gunt het je ook. Ik bewonder haar omwille van haar visie. Dat ze na alles wat ze heeft meegemaakt zo optimistisch en vrolijk kan zijn! Amai, respect.

17:29 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

het is fantastisch om zo'n mensen tegen te mogen leren kennen!

Gepost door: saartje | 04-12-08

De commentaren zijn gesloten.