13-01-09

Ze waren met twee.

Ze waren gisteren met twee om mijn avond in een mum van tijd te vergallen en het bloed onder mijn nagels te kretsen. Kutty en Trutty, heb ik ze betiteld. Ik vind dat deze naam de lading zelfs nog niet volledig dekt.

Ken je dat type, apart stellen ze niets voor maar samen voelen ze zich sterk. 'T zijn meisjes van tegen de dertig maar dat wil niets zeggen. Leeftijd staat in dit geval niet garant voor matuur gedrag. In tegendeel. De scène die ze gisteren opvoerden had meer weg van een schouwspel dat zich op de speelplaats van een doorsnee kleuterschool afspeelt. Waar stoute kleutertjes pesten en brave kleutertjes gepest worden.

Ze hadden het op mij gemunt. Ik was een gemakkelijk doelwit omdat ik de activiteit waarop zij aanwezig waren, georganiseerd hadd. Ze trakteerde me ongevraagd op rotopmerkingen. Waarom heb je dit niet gedaan? Waarom heb je zus niet zo gedaan? Etc...

Het was niet alleen de toon waarop ze het zeiden. Maar het was de toon vooral in combinatie met hun franke teut die de kracht van hun woorden versterkten. Hun non-verbale communicatie en hun verbale communicatie waren mooi in harmonie.

Je moet echt geen gram mensenkennis hebben om op hun gezicht af te lezen dat er een Trutty en/of een Kutty achterschuilt. Dat zijn van die mensen die niet echt vriendelijkheid en toegankelijkheid uit stralen. Never judge a book by it's cover ...Maar Trutty en Kutty...zijn de uitzondering die de regel bevestigen.

En nee, 't is niet omdat ik de wind van voor heb gekregen dat ik mij nu zo uitlaat over hun. Ik beschik over getuigenissen en zelfs emails ter ondersteuning van mijn stelling.

Daar zat ik mij dan te voelen als die gepeste kleuter. Het ergste vanalles was dat hun opmerkingen nog kant nog wal raakte. Maar ik was gewoon ontdaan en geshockeerd dat ik het doelwit was van hun verbale aanvallen!

'T is waarschijnlijk om hun eigen onzekerheid te maskeren dat ze andere nog onzekerder willen doen voelen. Het zou hun gelukt zijn...Maar vriendin Maaike diende als mijn afweerschild en mijn verdedigingsmechanisme. Ze nam het blindelings voor me op terwijl ik verbijsterd toe keek.

Ik voelde me slecht omdat er zulke mensen rondlopen. Maar ik prijs me gelukkig dat die niet te veel in mijn naaste omgeving rondzwermen als aasgieren op zoek naar een prooi die ze kunnen verscheuren.

15:50 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.