15-01-09

Roddelen

Ik doe het, jij doet het, hij/zij doen het, wij doen het allemaal...roddelen. Ik weet niet waarom we het doen maar ik weet wel dat het eens kan opluchten.

Zo ging ik vandaag met collega Suzanne op 'schoolreis' naar Brussel voor een opleiding. En gaandeweg ergens halverwege tussen Tienen en Brussel kwam mijn andere collega ter sprake waarmee ik mijn kantoortje deel. (Zie vorige post 'Hij is de man?')

Awel ik zat de ergernissen die hij bij mij oproept zo op te kroppen en mij er ongelukkig over te voelen dat ik echt nood had aan een intensieve roddelbeurt. Enfin, het was eerder een wederzijdse intercollegiale uitwisseling van informatie op de trein.

Je zou kunnen zeggen...wat laf om dat achter de rug van die collega allemaal te bekonkelfoezen. Dat is zeker waar. Maar roddelen kan ook nuttig zijn zoals deze morgen. Door het met Suzanne te bespreken, heb ik tips gekregen over hoe ik de situatie met mijn collega het best kan aanpakken. Door de mening van Suzanne kan ik sommige dingen ook beter plaatsen. Ik heb ook geleerd dat Suzanne en ik twee gelijk gestemde zielen zijn. Dus het is verantwoord roddelen dat ik gedaan heb! :o)

Ik denk dat het sowieso ook wat in de aard van de mensen ligt om zo nu en dan eens over andere teroddelen. Op zich vind ik er niets mis mee zolang dat de roddels maar op waar gebeurde feiten gebaseerd zijn.

16:22 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.