08-02-09

Zorgen en andere kwelduivels

Geld! Geld maakt niet gelukkig. Wie heeft dat toch ooit bedacht? Okee, er zal een grond van waarheid in zitten maar wie het niet heeft is ook niet echt veel gelukkiger toch? En als je het wel hebt dan kan je tenminste op een aangename manier ongelukkig zijn, niet?

Ik zit dezer dagen in een heel vicieuze cirkel. Ik heb begin januari loon gekregen van december dat slechts 200 euro bedroeg. (Niet opgenomen verlofdagen werden afgehouden, vandaar...) Dus in januari was het ploeteren.

Toen kwam februari... Als januari de regen was dan is februari de drop. Mijn autoverzekering moest betaald worden, diezelfde auto was dringend aan groot onderhoud toe, en ook weer diezelfde geldverslindende auto heeft 2 kale voorbanden die om veiligheidsredenen extreem dringend vervangen moeten worden.

Komen daar de 'gewone' maandelijkse kosten bij waardoor ik kan vaststellen dat de maand nog niet goed en wel bezig is en ik heb al meer dan 1000 euro moeten betalen. Pijnlijk.

Hoe rap je toch in zo een financiële vicieuze cirkel zit he. Ik hou mijn hart stevig vast. Ik hoop dat ik het nu wel gehad heb aan onaangename verrassingen die me geld kosten.

Maar ik maak me zorgen en slaap er 's nachts niet van omdat ik gewoon niet weet wat er mij nog boven het hoofd hangt. Collega Marie zou zeggen, alles komt op tijd en stond in orde. Maar ik zie deze keer echt niet in hoe. Mijn rekening zakt steeds sneller dan dat ze stijgt...

De lange termijn vooruitzichten zijn ook niet rooskleurig. Ik moet dit jaar het laatste gedeelte van mijn auto afbetalen plus schenkingsrechten betalen op een schenking. (Vergiftigd geschenk is het op dit ogenblik maar enfin...)

Op zich kan ik me troosten aan het idee dat voor alles een oplossing is en dat ik de problemen pas moet aanpakken als ze zich stellen. Maar zo krijg ik mijn hardnekkige kwelduivels niet klein.

Mijn loon is owv mijn statuut geen vetpot al zeker niet door het feit dat ik 70% werk. Maar ik zit daar heel graag. Fijne sfeer, fijne collega's en fijn werk. Ik zou hartpijn hebben om dat achter te laten en opnieuw te beginnen ook al weet ik dat mijn 'marktwaarde' hoger is. Tja, het is nu ook niet bepaald de periode om te switchen als ik Martine, Freek, Danny of Stef zo bezig hoor tijdens het nieuws.

Ik heb een persoonlijk crisisplan opgesteld. Maar aan die onvoorziene dingen...zoals het woord het zegt... die kan ik niet voorzien. En die onzekerheid voedt mijn kwelduivel. Dat IS mijn kwelduivel.

De postbode kan er ook niet aan doen maar ik hoop toch dat de man ons huis toch negeert als het op de belevering van rekeningen aankomt. Ik hoop dus van harte om iets te vinden om mijn kas te spijzen. Giften zijn dus meer dan welkom. Vanaf 30 euro zijn ze fiscaal aftrekbaar! ;o)

14:35 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.