13-07-09

Ik had het nooit mogen doen!

Ken je dat gevoel dat je uit pure goedheid iemand geld voorschiet? Dan ook nog aan zo iemand waarvan je wéét dat je het niet moet doen...omdat je moet gaan bedelen om je eigen geld terug te krijgen...

Awel ik heb nu meer dan 60 euro aan iemand voorgeschoten. Reeds 2 keer gevraagd of hij het wil terugbetalen en geen reactie.

Blijkbaar is niet iedereen zo neurotisch als mij! Zelfs als ik maar 50 cent van iemand leen, hangt dat op mij! Ik kan zelfs niet tegen het idee dat ik iemand geld verschuldigd ben en zal pas rusten als ik het heb terugbetaald. Ik leen zelf niet graag van iemand maar soms breekt nood wet. Ik kan het dus niet goed begrijpen waarom mensen die een bedrag 120 keer groter dan 50 cent niet onmiddellijk terugbetalen.

Moet je weten, en dat maakt eigenlijk niet veel uit maar toch, dat zijn loon maar liefst het dubbele is van het mijn. En in mijn verdediging wil dat zeggen dat ik dat geld meer nodig heb dan hij.

Hij wordt binnen een aantal weken papa. En ja, dan kan ik het helemaal niet maken om erachter te vragen...toch?

Het ergste is dat ik gewoon wist dat het zo zou lopen en het toch tegen beter weten  in niet moest doen. Stoem he. En ik ben dus zo'n stresskiek die zich daar echt druk over kan maken, nog het ergst van al. Ik zou momenteel van mijn verlof moeten genieten en mij niet druk maken over om het even wat...

Ik vind het zo gênant om seffens voor een derde keer naar mijn geld te vragen. Natuurlijk komt daar het hele dilemma bij kijken, hoeveel dagen laat ik tussen mijn bedelsessies. Eén kant zegt, geen enkele dag, zagen tot hij het uit pure miserie teruggeeft! Andere kant zegt, ach laat daar wat tijd tussen, dat komt wel in orde! De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.

Uiteindelijk ben ik diegene met het probleem niet hij. Want ik zit mijn energie overbodig te verspillen om mij erin op te jagen niet hij! Maar toch, goede rekeningen maken goed vrienden...?

 

12:42 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Blijven zagen, blijven zagen. En vooral: geen tweede keer geld lenen aan die jongen!

Gepost door: Valerie | 09-12-09

De commentaren zijn gesloten.