07-03-10

Het nieuwe statussymbool: druk-druk-druk!

De topper der statussymbolen blijft de auto, waar vanaf druipt dat de groots uitgevallen vierwieler duur is.

Maar de pronkpauw haalt er niet meer de juiste voldoening uit dit statussymbool... En de dure bak als stutussymbool is misschien wat passé. Aangezien de massa in de mot heeft dat het dikwijls om een bedrijfswagen gaat en niet om een zelf-betaalde auto. Daarom verliest hij aan statussymbool-waarde.

Natuurlijk, het dure interieur, waar de kleine kindertjes niet mogen aan komen met hun vettige pootjes, da's ook niet hetzelfde. Gewoon het feit dat die tafel van 5000 euro, die stoel van Designer X, de tuinverlichting van teveel euros, niet zichtbaar is voor het grote publiek maakt de stoef-waarde van deze statussymbolen zeer inefficiënt.

Vandaar om 'in' te zijn met de statussymbolen anno 2010, introduceer ik: het druk-druk-druk statussymbool. Een goed gevulde sociale agenda, liefst met dubbele boekingen waar de belangrijkheid van afdruipt.

Enkele tips: Afspraken maken met dit druk-druk-druk-type kan mits wachttijd van een maand in acht te nemen. Plus de kans op annulatie van de afspraak met dit type is reëel. Verwacht dat je afspraak op het laatste moment afgezegd kan worden, omdat er een zeer dringende vergadering is tussen gekomen. Ja, ook je wenkbrauwen epileren, valt onder 'vergadering' en is dus een valabel excuus om de belangrijkheid aan te tonen en de afspraak te verschuiven.

Je doet of je verstikt voelt en gepletwalst wordt door je overvolle agenda. Maar stiekem genit je ervan om het zo druk te hebben en je belangrijk te voelen. Neveneffect: je kan het (on)terechte gevoel krijgen dat iedereen gewoonweg jaloers is op jou en jou wil zijn. Misschien wel, misschien niet.

Voordeel van dit nieuwe statussymbool: die goed gevulde agenda vol niet nader gespecifieerde afspraken, doet één en al belangrijkheid van jou afstralen. Je bent gewild, iedereen wil met je afspreken, iedereen heeft je nodig, iedereen wil bij jou zijn...enfin dat denk je. Je bent onmisbaar op elke afspraak, ook op die van de manicure!  

Let op voor volgende valkuil: Ze hebben het zo druk dat ze niet naar de dokter kunnen gaan als ze ziek zijn. Neen, Ze hebben daar écht geen tijd voor. Pas dan op met de kritische toehoorder. Want als je écht zo ziek bent en het écht zo druk hebt, dan kan je je aan de vraag verwachten waarom ze wel tijd hebben voor een gelaatsbehandeling in het schoonheidssalon?

De extreme gevallen herken je aan het feit dat ze hun gevoel van belangrijkheid ingeruild hebben voor een compleet superioriteitsgevoel. Dat dit type het zelfs niet kan verdragen dat mensen wél naar de dokter lopen voor het minste (het minste varieert van een blauwe plek tot een lichte longontsteking). En het druk-druk-druk-type zijn het kotsbeu om voor een ander hun ziektekosten te moeten werken en dat ze daardoor graag naar het buitenland zouden willen verhuizen. Zodat zij een deel van hun loon niet meer moeten afstaan om op te draaien voor de kosten van die profiteurs die een longontsteking hebben. 

Persoonlijk opinie: mij irriteren ze mateloos. Je hebt het maar zo druk als je het  zelf maakt. Heb je werkelijk dat verstikte gevoel dat je geleefd wordt door je agenda dan doe je er iets aan. Je last een pauze in, je zegt eens neen etc...Zo niet, dan geniet je volgens mij keihard van een volle agenda.

Enfin, iedereen zijn agenda. Als ik moet kiezen tussen alle statussymbolen dan mis ik de dikke blingbling bak nu al. Héél spijtig vind ik het als het mensen van je naaste omgeving zijn die je hebt zien evalueren van: anti-statussymbool naar het druk-druk-druk statussymbooltype van het ergste soort.

Dit verhaal is gebaseerd op waar gebeurde feiten.

  

 

18:33 Gepost door Ann in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.