17-04-08

Ligt het aan mij?

Ik plaag ons mama wel eens door te zeggen dat ze soms ouderwets is en dat sommige van haar ideeën nog dateren van de jaren stilletjes. Maar de appel valt blijkbaar niet ver van de boom. Ik moet mijn ideeën ook eens dringend updaten anno 2008. Zeker die ideeën betreffende relaties. Dan ben ik blijkbaar ook van de oude stempel. Alhoewel...ligt het wel aan mij? Heb ik een reality check nodig betreffende relaties of ligt het aan de andere? Een voorbeeld:

Eind november scheidde Lies van haar man. Na tien jaar huwelijk leefde ze naast elkaar als broer en zus. De passie was er uit, de sleur zat erin. Ik was redelijk verrast dat uitgerekend zij zou scheiden. Naar de buitenwereld leek dat het perfecte paar dat voor eeuwig en altijd zou samenblijven. Maar wat is eeuwig? Tegenwoordig heeft eeuwig ook een vervaldatum. Maar de dingen zijn meestal nooit wat ze lijken. Toch zou ik mijn hand in het vuur gestoken hebben dat hun huwelijk zou standhouden.

Begin december heeft ze reeds een nieuwe vriend, een collega van haar. Met haar intrek in haar nieuwe appartementje, trok de nieuwe vriend mee in.

Begin januari stopt ze met de pil want ze wil een kindje. Voor iemand die nooit kinderen wilde, kwam dit ook als verrassing. Zeker omdat ze het toch moeilijk had met de scheiding en onzeker was over haar nieuwe relatie. Daar boven op kwam dat ze heel krap bij kas zit en dat ze het einde van de maand amper haalt met haar inkomen. En sinds begin maart is ze zwanger...

Het is zeker niet aan mij om te oordelen wat goed of fout is. Maar vanwaar al die haast? Wat is er gebeurd met het principe van elkaar te leren kennen? En wat is er gebeurd met de dingen eerst eens op een rijtje te zetten? In dit geval de scheiding verwerken en wennen aan de nieuwe vriend. En wat is er gebeurd met het principe van wat financiële slagkracht te hebben om dat kindje te onderhouden. Liefde overwint alles maar het betaalt de rekeningen niet...Als dit is wat Lies wil dan kan ik niet anders dan heel blij zijn voor haar! Ik hoop vanuit de grond van mij hart dat ze gelukkig is. Wat dat verdient ze!

Is dit de regel of eerder de uitzondering aan het worden? Dat mensen zo snel te werk gaan? Ben ik te rationeel? Denk ik teveel na? Waarschijnlijk. Ik weet het niet.

19:09 Gepost door Ann in Liefde | Permalink | Commentaren (1) | Tags: relaties |  Facebook |

31-03-08

Hoe lief!

Humorous Pictures

21:54 Gepost door Ann in Liefde | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

15-02-08

Vedriet en vreugde

Schoonzusje is zwanger van haar eerste kindje! Er is een dochtertje op komst! Helaas wordt dit prille babygeluk zwaar overschaduwd door donkere donderwolken. Haar mama die al een tijdje ziek is, zal deze blijde gebeurtenis waarschijnlijk niet meer meemaken.... Het is bijna eng. Het lijkt wel of haar mama  op deze manier plaats wil maken voor nieuw leven.

De wetenschap is zo onwaarschijnlijk geavanceerd maar toch kunnen dokters niet vertellen hoe lang haar mama's strijd nog zal duren. In plaats van ten volle te genieten van haar zwangerschap is het bang afwachten. Ik mag er niet aan denken wat nu door schoonzusje haar hoofd spookt. Maar wat een ironie dat je je mama moet verliezen terwijl je zelf op punt staat van mama te worden.

Haar mama heeft geestelijk al een tijdje geleden contact verloren met de buitenwereld. Haar reis van het tijdelijke naar het eeuwige heeft ze al een aantal jaar geleden aangevangen. Ondanks de complicaties die er nu zijn opgetreden wordt deze reis versneld. De familie weet wel dat het er vroeg of laat zat aan te komen maar ze hoopte toch eerder laat dan vroeg.

Ondanks dat haar mama haar beurt op Gods' wachtlijst nadert, zal het ongetwijfeld heel hard aankomen. Je kan je niet voorbereiden op een overlijden. Je weet pas wat het is en hoe het echt voelt als het gebeurd is... Er is nog een verschil om iemand lijfelijk bij je te hebben of niet, in welke toestand dan ook.  Met je verstand kan je wel al afscheid nemen van iemand die je lief is maar met je hart...?

17:40 Gepost door Ann in Liefde | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mama |  Facebook |