17-03-08

Voorspelbaar en Verlegen.

Bryan Adams komt 30 september naar België. Het is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden dat de man ons land aandoet. Deze keer komt hij met een nieuwe cd. Eindelijk.

Ik ben eerder een soort gelegenheidsfan. Maar als hij in België een concert geeft dan zijn Kat en ik er als de loopse kippen bij. Ze heeft me een paar jaar geleden bekeerd en van mij een trouwe fan van zijn concerten gemaakt.

Zijn concerten zijn zo voorspelbaar. Zo voorspelbaar goed. De man staat garant voor ambiance. Je weet wat je van Bryan en de zijnen kan verwachten. Zonder manonvriendelijk te klinken maar zo lopen ze niet veel rond. Tijdens zijn optredens speelt hij altijd op veilig en blijft hij trouw aan zijn klassiekers. Dat weet je op voorhand als je naar zijn optreden gaat. Je weet waaraf en waaraan. En een beetje zekerheid in het leven kan nooit kwaad he! Hij blijft zijn nummers met zoveel enthousiasme en overgave brengen alsof hij ze voor de eerste keer aan zijn publiek probeert te verkopen.                                                                                                      

Ik las dit weekend in het Belang dat hij verlegen en schuw is. Adams nadert de 50 en treedt al jaren op voor duizenden mensen. Dan zou je toch zeggen en hopen dat de man genezen is van zijn verlegenheid. Ach verlegen mannen, het maakt hun wel schattig(er)!

Ik kan dat amper vatten dat iemand die voor zoveel mensen optreedt dat die verlegen is. Dat komt helemaal niet overeen met het idee dat ik heb van verlegen mensen... Je zou dan denken dat hun het koud zweet uitbreekt bij het idee dat duizenden ogen op hun gericht zullen zijn. Dat ze net alles doen om niét in de spotlights te belanden. Mij lijkt het dat een paniekaanval bij verlegen mensen nooit ver weg is als ze in de belangstelling staan.

Verlegen of niet...Kat en ik zien hem graag komen. 30 september staat in onze agenda. Onze kelen zullen gesmeerd zijn om luidkeels mee "zingen" alsof ons leven ervan afhangt.

21:07 Gepost door Ann in Muziek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: concert, verlegen, voorspelbaar, bryan adams |  Facebook |