01-05-08

Gepimpte kerken

Ik heb deze week een paar kerken bezocht. Ik ben de culturele toer op gegaan. Het waren gelukkig geen standaardkerken. Het waren "gepimpte' kerken in het hartje van Maastricht.

De eerste die ik bezocht, was de Kruisherenkerk. Dit is een kerk die omgebouwd is tot mega chic 5 sterrenhotel. De prijs van een standaardkamer bedraagt 105 euro per persoon per nacht. Dat is momenteel 100 euro boven mijn budget. Desondanks hebben we ons daar wel in de lounge neer gevleid alsof we daar de "habitués" waren. We hebben ons op tas koffie getrakteerd. (Enfin ik heb me laten trakteren...) Die koffie was gelukkig betaalbaar: 2.50 euro inclusief veel koekjes. En dat kader was gewoon onbetaalbaar! Als ik mijn rijk lief aan de haak heb geslaan dan weet ik alvast waar ik op weekend wil! :o) 

De volgende kerk die we hebben aangedaan, bevond zich ook in het centrum van Maastricht. Deze Dominicanenkerk doet nu dienst als boekenwinkel. Achterin de kerk is er een koffiehoek waar je je onmiddellijk kan installeren met je nieuwe boek en een tas koffie. Volgens de Britse krant The Guardian zou dit zelfs de mooiste boekhandel ter wereld zijn. Dat wil ik inderdaad geloven!

Als alle kerken een bestemming zouden krijgen als hotel/café/restaurant of toffe winkel dan zou het ongetwijfeld niet zo lamentabel gesteld zijn met het kerkbezoek. En dan zou je mij er ongetwijfeld wekelijks vinden!

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=QM1...

http://www.designhotels.com/hotels/europe/thenetherlands/...

18:34 Gepost door Ann in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: maastricht, hippe kerken |  Facebook |

30-04-08

Winkelwoede!

Artikel 1 staat as we speak in de boekjes en artikel 2 zal mits lichte aanpassingen op 10 mei in de gazet van Limburg staan! 'T is niet voor het geld te doen, helemaal niet. Maar ik hoop dat ze snel betalen. Want ik heb de afgelopen dagen het shopbeest in mij losgelaten en heb geld uitgeven dat het niet meer mooi was om te zien.

Mijn rekening moet nu dringend aangespekt worden. Vandaar dat alle inkosten dringend welkom zijn. Mijn loon is nog niet gestort en ik ben het al uitgegeven. Goed bezig. Maar het was echt sterker dan mezelf. Ik denk, ik ben er bijna zeker van dat ik een shop-gen heb dat geactiveerd wordt door de geur van nieuwe kleren. En dat er voor zorgt dat ik compleet gaga word in winkels.

Maar het was écht wel lang geleden. Té lang. En lang leve alle H&M's voor hun prijsvriendelijke kledingsaanbod! Maar nu ben ik bevredigd en mijn geweten is gerustgesteld bij het idee dat er nieuwe kleren in mijn kast hangen. Het ergste is dat ik ze uiteraard niet nodig heb. Reservekleding zal ik het maar noemen.

Ik kan er weer even tegen maar voor hoe lang? Ik ben vandaag op prospectie geweest in een aantal winkels. Wonderwel heb ik me kunnen beheersen maar ik heb toch al (te) veel mogelijke aankopen gespot. Ik wou dat ik even decadent kon sparen als dat ik het uit kan geven...Of ik zou kunnen emigreren naar ergens waar de verleiding niet zo groot is en waar er geen winkels zijn. Zoals Wallonië bijvoorbeeld... Ach dan spaar ik liever niet! ;o)

31-03-08

Out of office!

Morgen rond deze tijd landt het vliegtuig op Engelse bodem. Charlotte die al ter plaatse is heeft me net een gedetailleerde up date  gegeven over het weer daar. Het is hetzelfde als hier. Blauwe lucht en schaapjes wolken. Het is er zelfs een beetje warm, op het kleffe af.

Niet dat ik enige interesse heb in de meteorologische toestand aan de overkant van het Kanaal... Maar het is gewoon een kwestie van wat moet er in mijn valies en wat niet! Waarschijnlijk zal er naar trouwe gewoonte zoveel in belanden dat ik gedurende vier weken zou kunnen overleven in plaats van vier dagen. Beter te veel mee dan te weinig. Ik ben de voorzienigheid zelve!   Natuurlijk zal ik mij dat  morgen rond deze tijd aan het beklagen zijn als ik met mijn zware valies aan het rondzeulen ben.

Poola heeft me een boodschappenlijstje meegeven van wat ik allemaal moet importeren. Van Kettle chips tot McVittles Digestives (Cookies) tot Ribena concentraat (drinken/sapje). Zo fijn al die nieuwe dingen die ze hier niet hebben. Ik weet niet van waar ik het heb maar ik vind het zalig om mijn tanden te zetten in dingen die ze hier niet hebben. 

Door al die nieuwe koekjes, chips en dips te proeven zal het je niet verbazen dat bij terugkeer niet alleen meer kilootjes in mijn valies steken maar ook op andere plaatsen waar ik ze liever toch niet zie...

22-03-08

Geen handje om vast te houden.

Ik ga van 1 tot en met 4 april op vriendenbezoek in Engeland. Ik kijk er ongelofelijk naar uit! Maar ik zal voor de eerste keer alleen op een vliegtuig zitten. Op zich natuurlijk geen probleem. Ik ben oud en wijs genoeg. Ik vind het zelfs een beetje stoer van mezelf dat ik de trip in mijn eentje ga ondernemen. Maar ik ben bang in vliegtuigen. Heel bang!

Vliegangst staat vrij hoog genoteerd op mijn angstenlijst. Normaal heb ik altijd wel een bekend handje naast mij zitten dat ik kan vastknijpen maar nu niet. Ik denk niet dat wild vreemde passagiers het zouden appreciëren dat er een klam handje hun hand fijn knijpt. Het is gelukkig maar een korte vlucht. Ongeveer anderhalf uur. Dus dat is niet lang dat ik bang moet zijn om neer te storten.

Er staat als eerste een bezoek gepland aan de...supermarkt. Ik vind dat geweldig om in het buitenland in een supermarkt rond te dwalen. Om te zien wat soorten, chips, snoep, chocolade, drankjes, yoghurtjes etc...ze op een ander hebben. Als ik met de auto op vakantie ga dan vind ik die winkeltjes aan tankstations langs de autostrade zo fijn om in rond te snuiten. Ik vind dat zalig om nieuwe (eetbare) dingetjes te ontdekken. Als er reclame gemaakt wordt voor een nieuw drankje of nieuwe smaakje van pudding dan ben ik er als de kippen bij om dat te kopen en te testen. Ik ben dan ook een dankbaar en gewillig slachtoffer voor de reclamemakers!

Als werkzoekende is het financieelgewijs niet het moment om mij dit soort "uitspattingen" te veroorloven. Maar het zal me goed doen om er even tussenuit te zijn. Mijn zinnen te verzetten van al die farcen die ik met mijn geliefde interimkantoren heb meegemaakt. En mijn batterij wat op te laden om bij terugkomst met het nodige enthousiasme terug te gaan solliciteren.

Ik vlieg met een lage-kost maatschappij. Ik heb mijn ticket geboekt via hun website. De tickets worden low cost aangeboden dat is waar. Maar met elke muisklik die ik deed om mijn vlucht vast te leggen, stegen de kosten en kwamen er tal van taxen en andere kosten bij. Zo begon ik met een vlucht van 75 euro die met mijn laatste muisklik was op gelopen tot 206 euro. Oeps. Misleidend? Ik vond alvast van wel.

15:46 Gepost door Ann in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: engeland, supermarkten, low cost |  Facebook |

07-03-08

De Max, puppy love.

Ik heb gisteren het nieuwe vriendje van Wendy ontmoet, de Max. Het gebeurt niet dikwijls maar nu moet ik toch toegeven dat ik jaloers ben. En nog niet een beetje!

Hij is blond, heel trouw en betrouwbaar en heel zachtaardig! Je wordt nagekeken als je met hem over straat loopt! Die bewonderende blikken van de mensen!

Als je op hem roept dan roept hij niet terug. Je kan er tegen klagen en zagen zoveel je wil, hij zal zijn ogen niet ten hemel slaan.  En dan nog maar te zwijgen over zijn ogen. Volgens mij zou hij er zelfs een kattin mee kunnen verleiden!

Natuurlijk is het nog maar pas haar vriendje. In het begin is het alleen maar rozengeur en maneschijn. Zo moet het nu eenmaal. Maar toch, de Max is het allemaal. Hij heeft zijn mindere kantjes daar moet ik eerlijk in zijn. Hij plast soms nog in huis en trekt het behang van de muur. Maar welke puppy van 11 weken doet zulke dingen niet?

Hij heeft nog maar net zijn warme nest verlaten om bij Wendy te gaan wonen. Hij is een volbloed Golden Retriever. Het soort dat uw hart doet breken zelfs als hij nog in huis plast!

09:56 Gepost door Ann in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: de max, hondje, puppie, puppy love |  Facebook |

22-02-08

Iemand een lief op overschot?

Noppe, ik ben de wanhoop echt niet nabij. Maar toch zijn er mensen overtuigd dat ik het wel zou moeten zijn. Oke, ik pas dan niet in dat maatschappelijk algemeen aanvaard plaatje. (Een lief op je 18de, trouwen op 25, huis-tuin-boom op 28, eerste baby voor kaap van 30...) Maar wil dat zeggen dat ik iets mis? Waarschijnlijk wel. Maar als je niet weet wat je moet missen, kan je het dan missen?

Ik kreeg het advies dat het mij goed zou doen om een vriend te hebben en in een relatie te zitten. Dat een relatie een stabiliserende goede invloed op mij zou hebben etc... Dit advies kreeg ik in het kader van mijn zoektocht naar werk. Wat het één met het ander te maken heeft. Geen idee, da's psychologen voer.

Ik bevond mij in een staat van zinsverbijstering toen ik deze stelling hoorde. Wat maakte dat ik daar toen niet op gereageerd heb. Wat meestal het geval is als ik me in zo'n staat bevind. Dan treedt er een soort stroompanne op die mijn reactievermogen desactiveert. Achteraf komen dan de dingen die ik graag allemaal had willen zeggen. En hier zijn een paar van die zaken. In willekeurige volgorde:

Ondanks dat ik een redelijke happy single ben, is het niet uit vrije keus. Om onbegrijpelijke redenen moet ik huwbare mannen niet van mij afkloppen. (Helaas) En wie zegt dat het een goede invloed op me zou hebben? Het kan. Maar voor hetzelfde geld trek ik iemand aan die zo perfect normaal is en zich gestaag maar traag ontwikkelt tot een topfreak. Zo iemand van het overdreven jaloerse soort bijvoorbeeld. Ik kan ook niet driemaal met mijn hielen klikken en droomlief staat aan mijn deur. (Ik heb het wel geprobeerd om zeker te zijn.) Ze komen niet uit te lucht gevallen, dat gebeurt gewoon. 

Nu ik toch op zoek ben naar nieuw werk waarom ook niet ineens op zoek naar een vriend? Wat zou het dan gemakkelijk zijn moest een interimkantoor ook lieven in de aanbieding hebben! Wel vriendjes met optie op vast! Wat zou me dat dan moeite besparen. 

Ik heb twee jaar op het unief gezeten. Een prof sociologie verkondigde daar dat een universiteit vroeger één grote huwelijksmarkt was. Ouders stuurden hun dochters naar de universiteit om daar een goede partij aan de haak te slaan. Niet echt het geval voor mij. Twee jaar voor niets op het unief gezeten? Gelukkig niet.

Ach, voorlopig is mijn eerste prioriteit om een fijne nieuwe job te vinden. Zodat ik tenminste centjes verdien om aan het vriendje uit te geven! ;o)

18:23 Gepost door Ann in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lief, vriendje |  Facebook |

Transformatie tot grijs muis.

Ze zijn tot nu toe met zijn zessen. Ze verschansen zich tussen duizenden anderen. Beetje heimelijk zijn ze dus wel. Je ziet ze niet maar ze zijn er wel. Grijze haren! Zo'n 30 jaar te vroeg!

Dat ik vroeg of laat iemand grijze haren zou bezorgen dat zat er aan te komen. Maar dat ik ze mezelf zou bezorgen? Dat heb ik niet verwacht. Die eer zou ik aan toekomstige kinderen overlaten.

Ik heb mijn haren jaren lang blootgesteld aan chemische producten met de bedoeling om "mèches" en/of een "balayage" te laten zetten. Misschien hebben mijn haren op eigen houtje beslist om geen pigment meer aan te maken in de wetenschap dat ze toch geverfd gaan worden. Hoe lui van ze! Zouden mijn haren even lui zijn als de persoon op wie ze staan? Wie weet!

Ik kan ze natuurlijk uittrekken. Ze zijn maar met zes dus dat is doenbaar. En het is een waarschuwing naar andere haren om zomaar ineens kleurloos te verschijnen. Maar als ze bijkomen dan komen ze volgens de legende in het drievoud terug. Als ze een invasie beginnen dan kan ik ze niet meer uittrekken. Het idee om met kale plekken rond te lopen, doet mijn marktwaarde niet stijgen. Ze kleuren is geen optie meer. Ik ga dit jaar voor puur natuur kleur.

Als ik dan toch "grijs" moet worden dan hoop ik dat het "grijs" à la dat van mijn opa zal zijn. Spier-, hagel- en sneeuwwit! Witter dan Dash-wit! Volgens mij had mijn opa een haarkleur die zelfs niet na te maken is door chemische en/of natuurlijke haarkleurmiddelen! Indien ik zijn haarkleur erf dan zet ik met volle trots de familietraditie van witte haren voort! En zo een unieke kleur dat maakt me toch ook wel iets unieker, niet? Dus laat maar komen!

17:46 Gepost door Ann in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vergrijzing, haar, grijs muis |  Facebook |